Gevolgen Virus op Teuge:

I.v.m. de afgekondigde maatregelen van het RIVM waardoor er onder andere geen activiteiten meer plaats mogen vinden waarbij meer dan 100 personen aanwezig zijn, zijn er ook op Teuge inmiddels diverse maatregelen getroffen.26 maart – Aangepaste openingstijden:

Coronavirus update

De nieuwe maatregelen die het kabinet heeft genomen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan heeft ook impact op het vliegen op Luchthaven Teuge. De afgelopen dagen heeft de luchthaven reeds een forse afname van het aantal vliegbewegingen moeten constateren, en diverse luchtvaartbedrijven hebben ons aangegeven hun vliegoperatie nog verder in te gaan krimpen.

Gezien het steeds verder teruglopend aantal vliegbewegingen zien wij ons genoodzaakt om de openingstijden van de luchthaven aan te passen. Vanaf aanstaande zaterdag (28 maart) gelden daarom voor de luchthaven de volgende openingstijden:
Ma- vr 08:00 – 16:00 uur
Za 09:00 – 16:00 uur
Zo 10:00 – 16:00 uur
(Alles in lokale tijden)

Deze openingstijden zullen vooralsnog tot 1 juni blijven gelden, wij volgen hiermee de termijn die het kabinet hanteert. Mochten er tussentijds ontwikkelingen zijn die impact hebben op de vliegoperatie dan doen wij ons best u hier zo spoedig mogelijk over te infomeren.

De nieuwe openingstijden worden ook per NOTAM bekend gesteld.
Bron: Facebook pagina Teuge Airport

B0208/20 – COVID-19: FLIGHT RESTRICTIONS. REVISED AD OPR HR 0800-1500. 28 MAR 07:00 2020 UNTIL 28 MAR 23:59 2020. CREATED: 25 MAR 22:35 2020

B0209/20 – COVID-19: FLIGHT RESTRICTIONS. REVISED AD OPR HR: MON-FRI 0600-1400, SAT 0700-1400, SUN 0800-1400. MON-FRI 0600-1400, SAT 0700-1400, SUN 0800-1400, 29 MAR 08:00 2020 UNTIL 31 MAY 14:00 2020. CREATED: 25 MAR 22:47 2020

25 maart – Hoogvliegersdag afgezegd:
• De Hoogvliegersdag die op 16 mei op Teuge gehouden zou worden, gaat niet door.

23 maart – Skydive Teuge gesloten tot 1 juni.

UPDATE: Skydive Teuge gesloten tot 1 juni.
In verband met de razendsnelle ontwikkeling van het corona virus en de maatregelen die de overheid heeft genomen is Skydive Teuge tot en met 1 juni gesloten.
Heb je vragen over je boeking of een andere vraag dan staan we je uiteraard graag te woord. We zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 14.00 uur. Of stuur een email naar info@skydiveteuge.com
Bron: Facebook pagina Vereniging Paracentrum Teuge

19 maart – Update Corona virus:

Update Corona virus

Het corona virus heeft de luchtvaart zwaar in zijn greep. Dagelijks horen wij dat landen om ons heen het luchtruim sluiten voor VFR verkeer en dat luchthavens worden gesloten. Met regelmaat ontvangen wij de vraag of Teuge wel open zal blijven. De luchthaven is zich ervan bewust dat de komende periode voor iedereen (maar zeker voor onze zakelijke gebruikers) veel onzekerheden met zich meebrengt, en zij wil u dan ook graag informeren over hoe wij u zo lang mogelijk kunnen blijven ondersteunen.

Ons uitgangspunt is om uw vluchten zo lang mogelijk te blijven accommoderen.

Er zijn echter situaties denkbaar waardoor dit niet meer mogelijk is, zoals:
a) De overheid sluit het luchtruim of brengt het advies uit de luchthaven te sluiten
b) Ziekte van onze medewerkers waardoor we openstelling niet meer kunnen garanderen
c) Uw gezondheid of die van onze medewerkers kan niet meer worden gegarandeerd ten gevolge van een bezoek aan de havendienst.

Enkele dagen geleden hebben wij u vanwege dit laatst genoemde punt al laten weten dat wij maatregelen hebben getroffen die aansluiten op de richtlijnen van het RIVM. Wij benoemen ze nogmaals:
• Vermijd zoveel mogelijk een bezoek aan de havendienst (communiceer uitsluitend per radio of telefonisch of via het raam in de toren);
• Indien fysiek contact met de havendienst toch noodzakelijk is, bezoek deze dan met zo weinig mogelijk mensen en houd ruime afstand van de havendienstmedewerkers.

De Gemeente Voorst heeft op haar website regelingen vanuit de rijksoverheid en informatie over aanvullende regelingen vanuit de gemeente Voorst voor ondernemers opgenomen. Deze informatie is te vinden op
https://www.voorst.nl/coronavirus/voor-ondernemers

Wij zullen onze uiterste best doen u zo goed mogelijk te blijven informeren.

Met vriendelijke groet,
Luchthaven Teuge

Bron: Facebook pagina Teuge Airport

15 maart 18:00 – Horeca gesloten:
• Als aanvullende maatregelen werden (naast scholen) ook Horecagelegenheden vanaf 18:00 gesloten.
• Op Teuge zijn dat Take Off en The Hangar.

15 maart – Communicatie met de Havendienst:

Goedemiddag,
In verband met de elkaar snel opvolgende ontwikkelingen inzake het Corona virus en om te voorkomen dat we de luchthaven moeten sluiten, verzoeken wij u om de volgende richtlijnen tot nadere orde strikt op te volgen:
• Vermijdt zoveel mogelijk een bezoek aan de havendienst (communiceer uitsluitend per radio of telefonisch of via het raam in de toren);
• Indien fysiek contact met de havendienst toch noodzakelijk is, bezoek deze dan met zo weinig mogelijk mensen en houd ruime afstand van de havendienstmedewerkers;
We hopen dat we hiermee kunnen voorkomen dat de luchthaven moet worden gesloten.
Wij verzoeken u uw achterban van het bovenstaande op de hoogte te brengen.

Met vriendelijke groet,
Luchthaven Teuge

Bron: Facebook pagina Teuge Airport

DSC_71081.jpg

15 maart – Sky Service Netherlands gesloten:

Sky service netherlands sluit bedrijf ivm corona tot nader order
Bron: Facebook pagina Teuge Airport Group

14 maart – Paracentrum / Safety Day afgelast:

Gezien de beslissing om tot 31 maart geen activiteiten te ondernemen alsmede omdat we ieder jaar ruim meer dan 100 personen mogen begroeten, hebben we besloten om de safety day niet op 21 maart aanstaande te organiseren.
Uiteraard zal er naar een alternatieve datum gekeken worden en volgt er een nieuwe uitnodiging.
Bron: Facebook pagina Vereniging Paracentrum Teuge

DSC_71021.jpg

13 maart – Paracentrum gesloten:

In verband met de razendsnelle ontwikkeling van het corona virus heeft het bestuur en management besloten om alle springactiviteiten bij Skydive Teuge tot 31 maart te staken.
Heb je vragen over je boeking of een andere vraag dan staan we je uiteraard graag te woord. We zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 14.00 uur. Of stuur een email naar info@skydiveteuge.com
Bron: Facebook pagina Nationaal Paracentrum Teuge

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s