Bronvermelding:

Literatuur:
• Airfields of the Eights then and now, Aerobatic magazine (diverse uitgaven) [Coberco Zuivel], Airnieuws [Airnieuws], Australia, New Zealand and the SW Pacific Islands Civil Aircraft Registers 1992 [Air Britain], Belgian Civil Aircraft since 1920 [MCP], Bomber Squadron of the R.A.F. and their aircraft blz.179 [P. Moyes] (Crash Lancaster), British Homebuilt Aircraft Since 1920 [a Merseyside Aviation Society Publication],  Broekmeijer, M.W.J.M.; ‘Hollanders in de lucht’, Assen, 1941 Brokkenboek 1945-1955 [Herman Dekker / Airnieuws], Bruin, R. de e.a., KLu; ‘Illusies en Incidenten – De Militaire Luchtvaart en de neutraliteitshandhaving tot 10 mei 1940’, 1988, zp., Come in Teuge nieuwsbrief van de luchthaven Teuge [Luchthaven Teuge], De privé vlieger (diverse uitgaven), De sportparachutist (diverse uitgaven), Deventer Dagblad (diverse uitgaven), Deventer Post (diverse uitgaven), De Vliegsport (diverse uitgaven), Dutch Civil Aircraft Markings (diverse uitgaven) [Airnieuws], Dutch wrecks en relics (diverse uitgaven) [Airnieuws], En nooit was het stil (deel 1, 2 en bijlagen) [G.J. Zwanenburg], Flair (diverse uitgaven) [Air Service Holland], Fokker D-XXI (deel 1) [Militaire Luchtvaart Museum], Fokker D-XXI gelegenheids enveloppe [Militaire Luchtvaart Museum], Het Rolroer 19 januari 1948, 16 februari 1948, 18 maart 1948 en uitgaven vanaf de jaren zeventig, Horen zien en vliegen [E. Boonzaayer], Illusies en incidenten [Koninklijke Luchtmacht], Jan Haverkamp blikt terug / Noe moj’s effen luusteren [J.J. Speelziek], KLuMLD [APG] / GEAS], KNVvL Jaarboek (‘48, ‘49, ‘51, ‘52-’53, ‘53-’54, ‘54-’55, ‘56-57, ‘62 en ‘66), Lancaster-The Story of a Famous bomber blz.154 [B. Robertson] (Crash Lancaster), Luchtvaart (diverse uitgaven), Luchtvaartagenda / Aeroplanner 1996 [Nauticol], Luchtvaartkennis, Luchtvaart planagenda 1988 [uitgeverij Remeij BV], Mededelingen Vliegclub “Teuge”: 15 januari 1946 – 2e jaargang No.1, Met Central Air Teuge in de wolken, New Zealand Aviation – 100 years [Aviation Historical Society of New Zealand], Nieuwsbrief Luchthaven Teuge [Luchthaven Teuge], Oorlogsherinneringen van ooggetuigen uit de gemeente Voorst (uitgave Oudheidkundige Kring Voorst), Philips, R.; ‘Steen’, Soest, 2005, Putnam; Diverse uitgaven, Rapport werkgroep infrastruktuur luchthaven Teuge – september 1991 [Luchthaven Teuge], The Avro Lancaster blz.363 [K. Mason] (Crash Lancaster), The Bomber Command War Diaries blz.397 [M. Middlebrook] (Crash Lancaster), The complete civil aircraft registers of the Netherlands since 1920 [Air Britain / Herman Dekker], TakeOff (diverse uitgaven) [André Kager], Uit de vlucht gegrepen [Antonie van Ulsen], US register review 77 [Runway 69], Van Op den Toega naar Teuge [J.J. Speelziek], Vliegwereld (diverse uitgaven), Voorster Nieuws (diverse uitgaven), World War II Combat Squadrons of the USAAF 1934 – 1984 50 vervlogen jaren [Vliegclub Teuge], 5 oktober 1979; een verharde baan voor luchthaven Teuge Airport [Luchthaven Teuge], 55 namen op Heidehof [A. Meijer / Gemeente-archief Apeldoorn 1985], 75 jaar Nederlandse Luchtvaartuig Registers [Flash / Herman Dekker].

Archieven:
• Archief Apeldoornse Courant, Apeldoorn, Archief Bibliotheek Arnhem, Archief Sectie Luchtmachthistorie, Alexanderkazerne, ‘s-Gravenhage, Archief Roy P.  Wassink, Archief Vliegclub Teuge, Archief & kollektie Militaire Luchtvaart Museum Soesterberg, Archief familie Huender, Archief familie Sipkes, Archief familie Steen, Centraal Archieven Depot, Ministerie van Defensie, ‘s-Gravenhage, Gemeente-archief Apeldoorn, Gemeente Archief Voorst.
Imperial War Museum London, Kadaster, Arnhem, Nationaal Archief, ‘s-Gravenhage, National Archives (Public Record Office), Kew, Richmond, Surrey, RAF Air Historical Branch, Stanmore, Middlesex.

Geraadpleegde Internetsites:
Archiefnet: http://www.archiefnet.nl/
Beeld en Geluid http://www.beeldengeluid.nl/
www.deventer.nl
www.deventerinbeeld.nl
Fokker Baby’s: http://www.grunaubaby.nl/fokker_baby’s.htm
Oorlogsgravenstichting: http://www.ogs.nl/
Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek: http://www.hsij.nl/
Stichting Industrieel Erfgoed Deventer: http://www.sied.nl/vervolg.htm
Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe: http://www.streekarchivariaat.nl/
Teuge – Startkabel.nl: http://teuge.startkabel.nl/
Vereniging Historische Zweefvliegtuigen: http://www.zweefhist.nl/
Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie: http://195.169.62.3/beeldbank/index_nl.jsp

Met dank aan:
Eric Bakkum, Ben Baris, Gerard van den Berkt †, Sandra Beyneveld, Martin Blokland, Rinus de Boer, Ed Boonzaayer, David Booster, Robert Branbergen, Cees van de Brand, Hans de Bruin, Peter Bruinenberg, G.J. Burgers, Arno Cornelissen, Adrie Daanen, Gerrit van Dam, Jaap Daniëlse, Herman Dekker, Hans Dijkman, Willem Dolstra, H. Doppenberg, Hugo Drijver, M. Dijkstra †, Michel Dusseldorp,  Jan van Ee †, E.H.L.C.M. Evers, Henk Fennebeumer, Mike Frank, Nico Geldhof, Jan van Genne †, Frits Gerdessen, Ruud van Ginkel, Rob Goedkoop, Henk Goosen, Gerard Goossen, Don Gorrie, Peter de Graaf †, Henk Greven, Berend de Groot †, Piet de Geus, Bert de Hart, Egon Harteman, Miranda Hendriksen, Wim Hesselink, Jan Hetebrij, Johan Hetebrij, J.A. Hey, Hengelo, Lars Hoebers, Cor Hooyberg †, Jolande Jansen, Ronald Jansen, Bernhard Jolink, Jasper Jolink, Jan van de Kamp †, Harm Keijzer, Ronald Keijzer, Henri Kaper, Hans Kirpestein, Erna Klaver, Rob Kleyn, H. Kloosterboer, Wilbert Koch, Jan Koenegras †, Bé de Kreek, Chris Kuiper, Alex Landman, Mischa van Leeuwen, Dhr. van Lent,  Dhr. Lodewijk, Bill Lubliek, Piet van de Made, Jan Makkus, Jet Manuputty, Bob Melse, Miranda Meyer, Harry Meyer, Jaqueline Midavaine, Bas Mulder, Marcella Mulder, Jaap Montfrooy, Coert Munk, Barry Nab †, Bjorn Naberhuis,  Egbert Oordt, Jan Oudshoorn, Lineke Ovink, Mieke Ovink, Doewe Pelleboer, Rob Philips †, Andrew van der Plas, Arno Poll, Erwin Poll, Xeno Poll, Sam Pol, Marjolein Post, Gerrit van de Put, Willem Quarles van Ufford, Hans Reyers, Marcel Rodewijk, Dick de Ruiter, Peter Russ, Klaus Schiering, András Schuh, Jannie van den Sigtenhorst te Dorsthorst, René Schrijver, Youri  Slagboom, Henri Smeitink, Robert Smits, Hans Snelleman, Nico Snip, Marco Spee, Michiel Stamer, Jaap van Steinfoorn, Arie Timmer, Gerben Tornij, Christa Verbeek-Schurink, Frank Versteegh, Dhr. H. Verwoerd †, Gé Voortman, Henk Vrielink †, Henk Wadman, Eric Wassink, Willem Wendt †, Paul Weststrate †, André van den Worm, Diana Wolters, Geert van der Zande, Onno van der Zee, Inge de Zeeuw.

En alle anderen die ik onbedoeld vergeten ben…