Het geheugen van Teuge online:

• Na meer dan dertig jaar verzamelen van informatie over de geschiedenis van het vliegveld en haar gebruikers, is er een begin gemaakt met het publiceren hiervan op mijn website: http://www.roywassink.nl.

• Via het tabblad “Index” kun je de diverse Blogs bekijken, maar natuurlijk kun je ook de zoekfunctie gebruiken.

• Ook kun je je abonneren op updates. Zeker in het begin zal er echter nog veel aangevuld en gecorrigeerd worden, en je kunt dan erg veel meldingen krijgen.

• Aanvullingen zijn welkom per mail.

 

Roy Wassink | info@roywassink.nl | http://www.roywassink.nl


• In oktober 1986 moest ik voor één van mijn opleidingen een opstel naar keuze maken. Mijn keuze was toen ook al snel gemaakt. De jaren die daar op volgden bleef het materiaal gestaag binnenkomen en met de intrede van Internet kwam de informatie-uitwisseling in een stroomversnelling.
• Na een gesprek tussen Coert Munk (de toenmalige directeur van de luchthaven), Rob Philips (schrijver van o.a. een boek van formaat over het vliegclublid Govert Steen) en het bestuur van de Vliegclub Teuge werd er toegang verkregen tot het enorme archief van de vliegclub alwaar ik de nodige uren heb mogen verblijven.

2005 Archief.png

Het archief van de Vliegclub Teuge.

• Rob heeft mij er dan ook toe aangespoord om de vele gegevens over de geschiedenis van vliegveld Teuge te gaan omzetten naar “Het Grote Teuge Boek” zoals hij dat zo mooi omschreef. Na ruim 700 pagina’s A-4 heb ik er echter toch maar besloten om de informatie op Internet te zetten zodat iedereen nu al mee kan lezen…
• Bijzonder veel dank gaat ook uit naar Herman Dekker die me door de jaren heen van heel veel ongevallen informatie heeft mogen voorzien.